Het hedendaagse leven

Wat zijn de gevolgen van het hedendaagse leven op ons lichaam?

Het hedendaagse leven, waarin alles maar snel en simpel moet kan voor velen van ons een aanslag zijn op onze gezondheid. Lange werkdagen relaties met familie en vrienden onderhouden, zowel in real live als op het sociale net. Hierdoor zijn onze eetgewoontes de laatste jaren erg veranderd. In de supermarkten wordt er handig ingespeeld op deze veranderingen, met alle gevolgen van dien. Mede hierdoor kampen steeds meer Nederlanders met overgewicht.

Waarom hebben veel mensen last van overgewicht?

Een genetische aanleg voor overgewicht kan een reden zijn, hierdoor is het erg lastig om een gezond gewicht te onderhouden. Tegenwoordig heeft bijna 35 % van de Nederlandse bevolking last van overgewicht. De oorzaak ligt bij 80 % van de bevolking aan de veranderende eetgewoontes en dagelijkse beweging. Maaltijden die gezond ogen, hoeven niet altijd gezond te zijn. Denk eens aan een maaltijd salade, de salade zelf is relatief gezond, al is verse sla natuurlijk altijd stukken gezonder. Maar de meegeleverde slasaus degradeert de zo gezond ogende maaltijd salade tot een regelrechte fastfood maaltijd.

Hedendaagse leven

Supermarkten die reclame maken voor gezonde voeding, maken misbruik van de zwakte van de bevolking. Er is in de afgelopen jaren een een gezondheids- hype ontstaan, waar de supermarkten erg slim op inspringen. Vergis u niet, Het gaat deze ketens alleen om meer omzet. En denken pas in de laatste instantie aan u de consument.

Wat zijn de gevolgen van overgewicht op onze gezondheid?

De gevolgen voor onze gezondheid zijn in de eerste jaren vaak niet te merken,
Door ons steeds meer veranderende hedendaagse leven staan we er vaak niet eens meer bij stil. En wordt er door velen alleen gekeken naar ons gewicht. Helaas is een slechte eetgewoonte niet alleen slecht voor ons gewicht. Door ongezonde voeding krijgen onze vitale lichaams-functie het ongemerkt hard te verduren.

Diabetes, hart en vaat ziektes, een te hoge bloeddruk. u kent het wel.

Hoe kan ik mijn overgewicht-probleem en mijn levensstijl veranderen?

Varieer uw voedsel inname iedere dag.

  • Probeer minimaal 2 stuks fruit per dag te nuttigen.
  • Probeer het eten van zoete, zoute en vette producten te minimaliseren.
  • Drink water in plaats van frisdrank.
  • Maak tijd voor gezonde maaltijden, ook een gezond ontbijt hoort hier bij.
  • Eet rustig, hierdoor raakt u eerder vol.
  • Begin nooit aan een crash dieet, dit werkt averechts.
  • Beweeg meer, na het eten een wandeling.